Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Η ΔΙΠΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΩΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 22-3-2015

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή των κατηχητικών της ενορίας μας Αγ. Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης. Στην εφετινή γιορτή συμμετείχαν παιδιά και από τα τέσσερα τμήματα  του κατηχητικού μας (Παιδικό, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου). Η γιορτή ξεκίνησε με προσευχή και ψάλσιμο της πρώτης και ενάτης ωδής των καταβασιών της γιορτής του Ευαγγελισμού από τους ψάλτες της Ενορίας μας υπό την διεύθυνση του κ. Νικολάου Ξάφη. 

Έπειτα, ακολούθησε εισήγηση από τον Θεολόγο  και Κατηχητή της ενορίας μας κ. Στέργιο Μπούγια. Ο οποίος αναφέρθηκε στο διπλό μήνυμα της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και το γενικό πνεύμα της επανάστασης του 1821 και παρότρυνε όλους τους γονείς να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά τους, και να τα αναδείξουν αντάξια των Ηρώων της Επανάστασης. 

Στην συνέχεια τα παιδιά των μικρότερων τάξεων του δημοτικού (Α΄& Β΄τάξεων) και του νηπιαγωγείου εισήλθαν στον χώρο της εκδήλωσης με εμβατήρια, μοίρασαν επίσης σε όλους τους παρευρισκομένους γονείς και ενορίτες το ποίημα της Ελληνικής Σημαίας και ανέβηκαν στην σκηνή και απήγγειλαν εθνικοπατριωτικά ποιήματα. 

Αμέσως μετά, ακολούθησε απαγγελία για το ελληνικό φιλότιμο και τον συνδυασμό του με τους Έλληνες αγωνιστές από τον μαθητή Λυκείου κ. Αλέξανδρο Τσιμπονίδη.Το πρόγραμμα παρουσίαζε μαζί με απαγγελία ποιημάτων η μαθήτρια Γυμνασίου δ. Μαρία Πουλικίδου.

Στην συνέχεια, η παιδική χορωδία τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια σχετικά με την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821.

Η πολυπληθής παρουσία των ενοριτών μας ικανοποίησε, ενθάρρυνε και ευχαρίστησε ηθικά τα παιδιά και τους νέους μας, που τίμησαν τους προγόνους τους στους οποίους οφείλουν την ελευθερία τους.


Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΕΜΑΤΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΧΗΤΗΣ κ. ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΠΟΥΓΙΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΑΠΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ π. ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΕΝΙΔΗΣ ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΙΜΠΟΝΙΔΗΣ ΑΠΑΓΓΕΛΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ


Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Η ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΠΟΥΛΙΚΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ


ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΚΕΤΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΟΥΛΙΩΤΙΣΣΕΣ



ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΙΣΣΕΣ ΚΑΘΩΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΖΑΛΟΓΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΤΙΜΑΣΤΟΥΝ





ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ

ΨΑΛΛΟΝΤΑΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ.



 
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ



Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΥΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟΥ Κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΞΑΦΗ

ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου