Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018

Η Πανήγυρη του Αγίου Ευθυμίου του Μεγάλου στην ομώνυμη Ενορία της Κατερίνης

Η Πανήγυρη του Αγίου Ευθυμίου του Μεγάλου στην ομώνυμη Ενορία της Κατερίνης

Εορτάστηκε και στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η μνήμη του εν Οσίοις Πατρός ημών Ευθυμίου του Μεγάλου. Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων υπήρξε ο Ιερός Ενοριακός Ναός μας Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης.
Το Εσπέρας της εορτής Παρασκευή 19 Ιανουαρίου τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) ενώ συμμετείχαν Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και οι εφημέριοι του Ναού.
Την κυριώνυμη ημέρα Σάββατο 20 Ιανουαρίου τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχη μας κ. Γεωργίου.
Την ίδια ημέρα τελέστηκε το ετήσιο Αρχιερατικό Μνημόσυνο του Θεολόγου, Συγγραφέα και Ιεροκύρηκα της Ιεράς Μητροπόλεως Λάζαρου Τσακιρίδη σπουδαίου ενορίτη που συνέλαβε στην ίδρυση και δόμηση της Ενορίας. 
Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος χειροθέτησε σε πνευματικό τον εφημέριο του Ναού Ιερομ. π. Φιλάρετο Μπαϊράμη, ο οποίος ασκεί ήδη τα Πνευματικά καθήκοντα ιδιαιτέρως σε νέους και νέες της Ενορίας και των Κατηχητικών Συνάξεων. 
Κατά την ομιλία τους αμφότεροι οι Σεβασμιώτατοι αναφέρθηκαν στο παράδειγμα του Βίου του εορταζομένου Οσίου στον σύγχρονο άνθρωπο. 
Ο Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος απήυθηνε πατρικούς λόγους στον νεοχειροθετηθέντα π. Φιλάρετο και συνεχάρη αυτόν και τον προϊστάμενο Πρωτοπρ. π. Σωκράτη Ξενίδη, καθώς και την εκκλησιαστική επιτροπή για την πορεία και την αποπεράτωση των εργασιών στον νεόδμητο Ναό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου