Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Η Σύναξη της Παναγίας "Το Ακένωτον Ποτήριον" στην Ενορία μας Αγ. Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης



Η Σύναξη της Παναγίας "Το Ακένωτον Ποτήριον" στην Ενορία μας Αγ. Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης

Πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη Εορτή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας που φέρει το επωνύμιο "ΤΟ ΑΚΕΝΩΤΟΝ ΠΟΤΗΡΙΟΝ" στην Ενορίας Αγ. Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης, όπου αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος βρίσκεται στον ισόγειο Ιερό Ναό της Ενορίας μας.
Συγκεκριμένα η Σύναξη της παραπάνω Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου εορτάζεται από την Εκκλησία μας στις 1 Οκτωβρίου κάθε χρόνο. Στην Ενορία μας επί τη αφορμή της Εορτής πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκεύης 30 Σεπτεμβρίου ο Εσπερινός της Εορτής μετά Αρτοκλασίας ενώ την κυριώνυμη ημέρα η Θεία Λειτουργία και ο Αγιασμός της Πρωτομηνιάς. 
Οι εφημέριοι της Ενορίας μας Πρωτοπρ. π. Σωκράτης Ξενίδης και Ιερομ. π. Φιλάρετος Μπαϊράμης τέλεσαν τις παραπάνω Ιερές Ακολουθίες. 
Ο π. Σωκράτης Ξενίδης κατά το κήρυγμα του Θ. Λόγου την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής αναφέρθηκε στην Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας έναντια στις εξαρτήσεις (ναρκωτικά, αλκοόλ, καπνισμά και κάθε άλλου είδους εξάρτηση). Επιπλέον κατά την τέλεση του Αγιασμού διαβάστηκε και ειδική ευχή καθώς η 1η Οκτωβρίου σηματοδοτεί την έναρξη των πνευματικών δράσεων της Ενορίας μας.
Η Παναγία να πρεσβεύει για την σωτηρία των ψυχών μας και να συμβάλλει στην απεξάρτηση των εξαρτημένων αδερφών μας.
 
 ΦΩΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ








 ΦΩΤΟ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου