Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

Ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής του Αγίου Χριστοφόρου


Το απόγευμα της Κυριακής του Θωμά 8 Μαΐου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου στον πανηγυρίζοντα, ομώνυμο, Ιερό Ναό Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου. 

 


Του Πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και τους Εφημέριους του Ναού.

 


Όπως κάθε χρόνο η Εορτή του Αγίου Χριστοφόρου τελείται στον νεόδμητο Ιερό Ναό του, στον οποίο και φέτος προσήλθε πλήθος ενοριτών αλλά και πιστών από όλη την Κατερίνη. Επιπλέον ως είθισται, το παρόν  έδωσαν και εκπρόσωποι του Σωματείου Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών των οποίων προστάτης είναι ο Άγιος Χριστόφορος.

 

Ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην Αναστάσιμη απελθούσα εβδομάδα τονίζοντας πως η Ανάσταση του Κυρίου δεν περιορίζεται σε κοσμικούς εορτασμούς αλλά οφείλει να  γίνει βίωμα των πιστών. Υπογράμμισε, μάλιστα, πως ο Άγιος Απόστολος Θωμάς ψηλάφησε υλικά τον Χριστό ενώ οι Χριστιανοί καλούνται να Τον αγγίξουν ψυχικά μέσα από την πνευματική τους ζωή. 

 

Τέλος συνεχάρη το Εκκλησιαστικό Ενοριακό συμβούλιου στο πρόσωπο του Προέδρου πρωτοπρ. π. Σωκράτη Ξενίδη αλλά και του συνεφημερίου του ιερομ. π. Φιλαρέτου Μπαϊράμη για την πρόοδο των εργασιών στον Ιερό Ναό του Εορτάζοντος Αγίου και ευχήθηκε στο Σωματείο Αυτοκινητιστών ο Άγιος Χριστόφορος να τους βοηθάει στο κοινωνικό λειτούργημα τους.


 

 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου