Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Αναχώρηση Ιερού Λειψάνου Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής

Αναχώρηση Ιερού Λειψάνου Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής

Την Τρίτη 31 Μαΐου το πρωί ύστερα από από 5 ημέρες προσκυνήματος το Ιερό Λείψανο (Άφθαρτη Χείρα) της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, της Μυροφόρου και Ισαποστόλου αναχώρησε από τον Ιερό Ναό Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης.
Πριν την αναχώρηση τελέστηκε Θεία Λειτουργία και παράκληση στην Αγία, η οποία από τις 26 Μαΐου ευλόγησε ολόκληρη την πόλη της Κατερίνης καθώς και όλους τους προσκυνητές που προσήλθαν στην Χάρη της.
Το Ιερό Λείψανο ξεπροβόδισε, ύστερα από ειδική ακολουθία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος συμπαραστατούμενος από τους εφημερίους του Ιερού Ναού, τους πατέρες της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους και κληρικούς από ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους. 
Ο Σεβασμιώτατος πριν το τέλος ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον πανοσιολ. Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής αρχιμ. Ελισαίο καθώς και τους πατέρες που μετέφεραν το Ιερό Κειμήλιο στο πρόσωπο του ιερομονάχου π. Γερβασίου. Τόνισε μάλιστα ότι η επίσκεψη της Αγίας στην Κατερίνη δημιούργησε καξ ενίσχυσε τους πνευματικούς συνδέσμους μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως και την Ιεράς Μονής. 
Τόσο κατά την πρωινή ακολουθία όσο και κατά την αποχώρηση του Ιερού Λειψάνου η παρουσία του κόσμου ήταν πληθωρική γεγονός που αποδεικνύει τον σεβασμό που απέδωσε η τοπική κοινωνία στην Αγία για την ευλογία που προσέφερε με την επίσκεψη της.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου