Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Ιερά Πανηγυρική Αγρυπνία ενώπιον της Αφθάρτου Χειρός της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής

Ιερά Πανηγυρική Αγρυπνία ενώπιον της Αφθάρτου Χειρός της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής 


Πραγματοποιήθηκε το βράδι της Δευτέρας 30-31 Μαΐου Ιερά Πανηγυρική Αγρυπνία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου στην Ενορία Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης.
Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν πατέρες της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, καθώς και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους πανοσιολ. αρχιμ. Βαρνάβας Λεοντιάδης, καθώς και Ιερείς και Διάκονοι από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και άλλες Μητροπόλεις.
Κατά την διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας συνεχίστηκε η προσκύνηση του Ιερού Λειψάνου ( Αφθάρτου Χειρός ) της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής της Μυροφόρου και Ισαποστόλου.
Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο πυκνό εκκλησίασμα που παρέμεινε έως το πέρας της Ακολουθίας αναφέρθηκε στην μεγάλη ευλογία που δόθηκε στους πιστούς όλες αυτές τις μέρες από την Πιερία και άλλους Νόμους να προσκυνήσουν το χαριτόβρυτο και θαυματουργό Λείψανο της Αγίας που είδε πρώτη τον Αναστημένο Κύριο. Ευχαρίστησε, τέλος, για άλλη μια φορά τον πανισιολ. Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας  αρχιμ. Ελισαίο για την ευλογία που έδωσε για την μεταφορά του Λειψάνου καθώς και τους πατέρες συνοδούς του Λειψάνου που καθ όλη τη διάρκεια της παραμονής του Ιερού Λειψάνου εδώ παρέμειναν δίπλα του ως άγρυπνοι φρουροί διακονόντας.

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου